05

Tem'18

Aile birlesimi icin gerekenler neler?

0 Yorum Yok | yunuskaytan
 

1- Almanya’da veya Hollanda’da yaşayan biriyle ( Türk, Alman ya da Hollanda vatandaşı olması fark etmiyor) evlenen her Türk vatandaşı yeni çıkan ‘UYUM YASASI’ gereği Almanya’ya/Hollanda’ya gitmeden önce bir başlangıç (A1) seviyesinde Almanca/Hollandaca aile birleşimi kursuna gitmek zorundadır.


2- Kursu bitirdikten sonra sadece İstanbul, Ankara ve İzmir’de merkezi sistem yapılan Almanca / Hollandaca dil yeterlilik sınavına girerek 100 üzerinden 60 puan almak zorundadır. Ancak bu sınavı geçen kişiler konsolosluğa aile birleşimi vize başvurusunda bulunabilirler.


3- Yurtdışında yaşayan eşin son üç aydır bir işyerinde çalışıyor olması gerekir. Çünkü vize başvurusunda son üç aya ait maaş bordrosu istenen evraklar arasındadır.


4- Almanya’da yaşanacak olan evin minimum 40 metrekare olması gerekmektedir.


5- Yurtdışındaki eşin gelirinin, giderleri (kira, banka kredi borçları, vs..) düşüldükten sonra iki kişiye yetmesi gerekiyor.


 

 Google +
Benzer Yazılar
Yorum Yap

İkinci Yabancı Dil - Yorumlar

  Subscribe  
Bildir
Bizi Takip Edin
a a